dimarts, 30 d’agost del 2016

INTRODUCCIÓ

Mijançant els programes de mà que s'ofereixen en aquest blog, tenim l'oportunitat d'acostar-nos a la història del cinema a partir de les projeccions que es varen fer  a les poblacions del Bisaura (Osona-Ripollès) : Sora, Vidrà, Besora, Sant Quirze de Besora i  Montesquiu. Al Bisaura hi va haver programació regular en quatre sales: dues a Sant Quirze de Besora i dues a Montesquiu - La Farga de Bebié 
Aquests programes tenen la particularitat que es difonien cada cap de setmana a totes les cases i locals concorreguts d'aquestes poblacions, fet que ha propiciat que es conservin fins al dia d'avui, i es caracteritzen per contenir il·lustració a l'anvers, i al revers,  tota la informació referent a la projecció. Aquest és el motiu d'interés local , perquè ens permet conèixer una bona part de la programació que hi va haver.

La recerca de molts anys ha fet possible de reunir aquest fons de 2070 exemplars que majoritàriament, s'han aconseguit gràcies a les donacions de moltes persones que van viure el cinema als pobles.  

Fins l'any 2015 encara s'han rebut tres donacions i dues el 2016, i aquest gest és d'un valor inestimable i imprescindible per preservar una memòria col·lectiva. La mostra s'ha completat amb l'intercanvi i l'adquisició en menor mesura.

Aquest blog ha estat confeccionat pel meu amic Josep Capdevila, ell l'ha creat, m'ha ensenyat en el seu maneig, i m'ha aconsellat en tota mene de situacions segons era necessari en cada moment. El meu agraïment.

Aquest espai està obert a qui desitgi informació, intercanvi i també publicar amb el seu nom i mantenint la propietat del seus programes.

Contacte: cinebisaura@gmail.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada