IL·LUSTRADORSELS IL·LUSTRADORS

Per conèixer i valorar com es mereix la tasca d'aquests creadors, es disposa d'informació exustiva a la xarxa, gràcies a la difusió rigorosa que ha estat confeccionada per gent que s'estima el cinema i aquest tipus de cartellisme publicitari.

En els programes s'hi troben, no sempre, els àlies o inicials dels seus creadors. Moltes vegades es veuen en un raconet, amb un traç diminut, perquè que no interfereixi amb el missatge que es vol transmetre.

El seu treball ens ha deixat uns programesde gran bellesa, aconseguint en moltes ocasions trobar l'equilibri de l'estètica amb el context social de la història que s'explica.

Ells, en moltes ocasions, també rebien les "indicacions" del censor. S'havien de taper sobretot escots, o  altres parts del cos de qui? si, de les dones, que per exigències del guó i del model que es perseguia, havien de ser molt atractives, sobretot les de bon comportament marcat per la moral imperant, però també havien de ser molt atractives algunes dones "dolentes", que mostraven a la "pèrfida mujer amoral". Alguns dels il·lustradors, mantenien una batalla soterrada amb el censor, aconseguint a vegades, de burlar aquells dictats, canviant significats, o imatges.

Alguns noms, tal com signen: Jano, mac, burba, Saligó, Tulla, X.T. NÈL Albericio, Montalban, mcp.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada